Up 2 Date

Amsterdam is de duurste Europese stad om woning te huren: "Schrikbarend"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Amsterdam is de duurste Europese stad om woning te huren: "Schrikbarend"

Amsterdam, Rotterdam en Den Haag staan allemaal in de top vijf duurste Europese steden om een woning te huren. Dat de huurprijzen in Nederland aan de hoge kant zitten, was voor velen al duidelijk. Maar dat Amsterdam de eerste positie heeft behaald in deze lijst, is volgens de Woonbond "schrikbarend".

Amsterdam duurste stad

Uit onderzoek van HousingAnywhere blijkt dat het huren van een woning in Amsterdam ontzettend duur is. Het is zelfs goedkoper om een appartement te huren in steden als Parijs, Rome en Madrid. De Nederlandse hoofdstad heeft namelijk een gemiddelde huur van 2275 euro per maand voor een appartement. Het maandelijks huren van een studio kost zo'n 1740 euro en voor een kamer 963 euro. Daarmee staat Amsterdam op nummer één in de lijst van duurste Europese steden om een woning te huren.

Ook Rotterdam en Den Haag staan in de top vijf van deze lijst. In Rotterdam is het huren van een appartement gemiddeld 1795 euro en in Den Haag 1790 euro. Utrecht staat op de zevende plek met een gemiddelde prijs van 1746 voor een huurwoning. Het is wel belangrijk om te benoemen dat veel van deze woningen gemeubileerd waren en dat de gas-, water- en elektriciteitsprijzen bij de huurprijzen zijn inbegrepen.

"Schrikbarend"

Uit het onderzoek van HousingAnywhere kan geconcludeerd worden dat het goedkoper is om een woning in steden als Barcelona, Berlijn en Madrid te huren. De Woonbond liet aan het AD weten dat ze de uitkomsten "schrikbarend" vinden. "Dat de huurprijzen hoog waren wisten we al, maar dat we als winnaar, of eigenlijk als verliezer, uit de bus komen is wel treurig nieuws."

De Woonbond zegt dat dit onderzoek bewijst dat er té hoge prijzen worden gevraagd in de vrije sector en hoopt dat hier vanuit de Tweede Kamer tegen wordt opgetreden.

Ster advertentie
Ster advertentie