Up 2 Date

Discotheken en nachtclubs mogen vanaf 25 september weer open

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Discotheken en nachtclubs mogen vanaf 25 september weer open

Om 19:00 vanavond vindt er weer een coronapersconferentie plaats, maar sinds gisteren hebben bronnen dichtbij het kabinet verschillende mogelijke maatregelen en versoepelingen al gelekt. Nu melden bronnen dat een van de mogelijke versoepelingen is dat discotheken en nachtclubs weer open mogen onder voorwaarden.

Open tot middernacht

Net als horecagelegenheden mogen discotheken en nachtclubs open tot middernacht. Daarnaast zullen bezoekers ook een coronatoegangsbewijs moeten laten zien. Gisteren werd al bekend dat meerdaagse en indoorevenementen en festivals vanaf 25 september weer zijn toegestaan. Bij indoorevenementen is het wel zo dat hooguit 75 procent van de zaalcapaciteit wordt gebruikt en dat bezoekers een toegangsbewijs moeten laten zien. Het is nog onbekend wanneer het tonen van toegangsbewijs wordt afgeschaft. Het kabinet kijkt naar verluidt over een maand wanneer dat zou kunnen.

Liever geen dansevenementen

Ondanks dat de discotheken en nachtclubs waarschijnlijk weer open mogen, vroeg minister De Jonge gisteren aan concertorganisator MOJO om geen dansevenementen te organiseren. Dat deed De Jonge, omdat het demissionaire kabinet het juridisch niet voor elkaar zou kunnen krijgen om onderscheid te maken tussen evenementen met dj's en concerten.

Ster advertentie
Ster advertentie