Up 2 Date

Man opgepakt voor het organiseren van 'hoodfights'

foto: Ter illustratie: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Man opgepakt voor het organiseren van 'hoodfights'

Een 32-jarige man uit Den Bosch is woensdagochtend aangehouden voor het organiseren van zogenaamde 'hoodfights'. De verdachte zou illegale straatgevechten hebben georganiseerd en wordt in verband gebracht met de motorclub No Surrender.

Wekelijks gevechten

De 32-jarige verdachte zou de 'hoodfights' wekelijks hebben georganiseerd. Dat vertelt een woordvoerder van de politie aan NU.nl. De man gebruikte social media voor het organiseren van de events. Het is niet duidelijk om hoeveel straatgevechten het precies gaat.

Last onder dwangsom

Burgemeesters in Brabant hebben gezamenlijk besloten de man een serieuze waarschuwing te geven. Wanneer de man nog een keer illegaal straatgevechten organiseert, krijgt hij een boete van tienduizend euro. Dit wordt een last onder dwangsom genoemd.

Verder werden bij huisdoorzoekingen op verschillende locaties in Brabant, diverse wapens, drugs en munitie door de politie aangetroffen. De politie zal verder onderzoek doen naar de gevonden spullen en de betrokkenheid van de verdachte verder in kaart brengen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie