Up 2 Date

Ex-man Britney Spears schuldig bevonden aan mishandeling en huisvredebreuk

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Ex-man Britney Spears schuldig bevonden aan mishandeling en huisvredebreuk

Jason Alexander, de voormalige echtgenoot van Britney Spears, is gisteren schuldig bevonden aan huisvredebreuk en mishandeling. De 40-jarige Alexander heeft tijdens de zitting de beschuldigingen tegen hem niet ontkend.

"Trouwerij crashen"

Alexander drong op 9 juni, gewapend met een mes, het huis van Britney Spears binnen. Naar eigen zeggen wilde hij haar bruiloft verstoren. "Ik ben hier om de trouwerij te crashen", zei hij tijdens een Instagram Live-sessie terwijl hij het feest naderde. Uiteindelijk bereikte hij de partytent in de tuin van Britney en riep hij dat zij "zijn eerste en enige vrouw is" en dat hij "moest ingrijpen". Toen hij de ceremonie wilde verstoren, liep zijn telefoon vast. Kort daarna kreeg hij het aan de stok met de aanwezige beveiliging en werd hij verwijderd door de politie.

Straf al uitgezeten

Alexander, waarmee Britney in 2004 slechts 55 uur getrouwd was, hoeft ondanks het vonnis niet de cel in. Hij zat sinds 9 juni in de gevangenis en heeft zijn straf inmiddels uitgezeten. Daarnaast werd hij vrijgesproken van het stalken van Britney en vandalisme

Kort na de verstoring van de bruiloft kreeg Alexander een straatverbod van drie jaar opgelegd. In die periode mag hij niet in Britney's buurt komen, haar bellen of sms'en, of via andere manieren proberen om in contact met haar te komen.

Ster advertentie
Ster advertentie