Up 2 Date

Nederlandse (20) overleden in Lissabon na gewelddadige ruzie, vriend gearresteerd

foto: Still Correio da Manhã
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse (20) overleden in Lissabon na gewelddadige ruzie, vriend gearresteerd

Een 20-jarige Nederlandse vrouw uit Enschede is afgelopen weekend overleden in Lissabon nadat zij keihard werd geslagen en geschopt. De vermoedelijke dader is haar vriend, een 21-jarige Nederlander, melden Portugese media.

Uit hostel gezet

Volgens de Portugese nieuwskrant Correio da Manhã emigreerde het koppel ongeveer een jaar geleden naar Lissabon, waar ze werkten voor een callcenter. Het misdrijf vond afgelopen zaterdag rond 18.00 uur plaats in een hostel waar de twee woonden. Daar zouden ze zijn uitgezet, na meerdere klachten over lawaai en rook.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gewelddadige ruzie

De uitzetting escaleerde uiteindelijk in een gewelddadige ruzie. Het slachtoffer werd zodanig hard op haar hoofd geslagen en getrapt dat ze ter plekke gereanimeerd moest worden. Ze werd vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze een dag later aan haar verwondingen overleed.

Handen onder bloed

Correio da Manhã meldt dat de vriend van het slachtoffer zelf de politie belde en dat zijn handen onder het bloed zaten op het moment dat hij werd gearresteerd. Hij werd maandag voorgeleid bij de rechtbank in Lissabon.

Ster advertentie
Ster advertentie