Naar homepage
Up 2 Date

Twitter-account van Vizier op Links opgeschort

foto: Twitter: NUnl
  1. Newschevron right
  2. Twitter-account van Vizier op Links opgeschort

Het Twitter-account van het radicaal-rechtse platform Vizier op Links is sinds vrijdag opgeschort, omdat het in strijd zou zijn met de regels van het sociale medium. Meer informatie is er door Twitter niet gegeven.

Stickers op huizen geplakt

Vizier op Links kwam eind vorige maand in opspraak vanwege het plakken van stickers op huizen van mensen die als 'links' omschreven worden. Als gevolg van de geplakte sitckers werden er diverse aangiftes gedaan. Deze week werd er nog informatie en een foto van het huis van cabaretier Martijn Koning getwitterd door het platform. Ook hintte het account op "veranderingen die buitenparlementair en buitendemocratisch" teweeg moesten worden gebracht, nadat Vera Bergkamp (D66) als Kamervoorzitter werd aangesteld.

Vrijdagochtend zei demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) nog dat hij wil onderzoeken of doxing, het zonder toestemming publiceren van iemands privégegevens, voldoende strafbaar is "of dat er extra wetgeving nodig is". Kort daarna werd er door Vizier op Links over de vakantiewoning van de minister getwitterd. Dat leek voor Twitter de druppel, want diezelfde avond werd het account van Vizier op Links opgeschort.

Diverse 'linkse' profielen

Het is onduidelijk wie er schuilgaan achter Vizier op Links. Op de website van het platform staan profielen van diverse mensen die zij omschrijven als 'links'. In veel gevallen inclusief hun woning en adresgegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie