Up 2 Date

BBB-Kamerlid Mona Keijzer: "Jodenhaat is onderdeel van islamitische cultuur"

foto: YouTube: Sophie en Jeroen
  1. Newschevron right
  2. BBB-Kamerlid Mona Keijzer: "Jodenhaat is onderdeel van islamitische cultuur"

Onlangs werd bekend dat de PVV, VVD, NSC en BBB tot een regeerakkoord zijn gekomen. Het rechtse kabinet heeft veel plannen voor de toekomst. Zo ook over het rigoureus aanscherpen van het immigratieproces in Nederland. BBB-Kamerlid Mona Keijzer was gisteravond te gast bij de NPO-talkshow Sophie en Jeroen om te praten over immigratie. Tijdens het gesprek nam ze enkele standpunten in die de wenkbrauwen deden fronsen.

"Jodenhaat onderdeel van cultuur"

BBB-politica Mona Keijzer stipte tijdens het gesprek aan dat ze het belangrijk vond dat immigranten goed integreren. Daarbij hoort volgens Keijzer dat de geschiedenis tijdens de Holocaust geïmplementeerd moet worden in het inburgeringscursus. De 55-jarige politica beargumenteerde haar standpunt door te stellen dat de meeste immigranten in Nederland uit islamitische landen komen. In Keijzers optiek zit antisemitisme diepgeworteld in landen waar de islam de dominante godsdienst is. Hierover zei ze: "In islamitische landen is jodenhaat onderdeel van de cultuur."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reacties tijdens talkshow

Zowel talkshow host Sophie Hilbrand als schrijver Arnon Grunberg reageerden afkeurend op de discriminerende uitspraken van de Tweede Kamerlid. Zo reageerde Hilbrand: "Zegt u nu dat jodenhaat een onderdeel is van de islamitische cultuur? Dat is best een heftige uitspraak." Ook Grunberg, die zelf joods is, maakte duidelijk dat hij de uitspraak van Keijzer verwierp. "We moeten niet gaan doen alsof antisemitisme puur een probleem is van mensen met een islamitische achtergrond. Het is schandelijk en daarmee speelt u twee minderheden tegen elkaar uit."

Arnon Grunberg benadrukte dat niemand schuldig is in de Nederlandse rechtstaat tenzij er anders wordt bewezen. Volgens hem is het dan ook opmerkelijk dat Keijzer moslims op voorhand beticht van antisemitisme. Keijzer stelde dat hele groepen mensen nooit over één kam geschoren mogen worden. Daar reageerde presentatrice Hilbrand fel op met: "Maar dat gebeurt toch net?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reacties X

Op het internet reageren veel mensen boos op de uitspraken die Mona Keijzer deed bij Sophie en Jeroen. Op X schrijft iemand: "Laten we vooral niet vergeten dat jodenvervolging een Europees probleem was met tweeduizend jaar jodenvervolging dat eindigde in een verschrikkelijke Holocaust. Schuif de Europese oorlogsmisdaden, fascisme en racisme niet in andermans schoenen mevrouw Keizer!" Een ander schrijft weer: "Met kennis over de Holocaust zou men minder kritisch zijn op Israël? Frappant."

Ster advertentie
Ster advertentie