Up 2 Date

Ridouan Taghi veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf in Marengo-proces

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ridouan Taghi veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf in Marengo-proces

Na een slepend proces van zes jaar is er een vonnis uitgesproken door de rechter in het zogeheten Marengo-proces. In dit omvangrijke liquidatieproces staan zeventien verdachten terecht voor hun aandeel in zes liquidaties en pogingen daartoe. Ridouan Taghi en kroongetuige Nabil B. zijn twee van de verdachten in het proces. Eerstgenoemde is een levenslange gevangenisstraf opgelegd.

Levenslang

Volgens de rechter is Ridouan Taghi de opdrachtgever geweest van meerdere liquidaties die gepleegd zijn tussen 2015 en 2017. Naast Taghi, kregen ook zijn handlangers Saïd R. en Mario R. een levenslange celstraf opgelegd. Tegen de broer van Mario, Mao R., werd ook levenslang geëist, maar hij kreeg uiteindelijk een gevangenisstraf van vijftien jaar.

Nabil B.

Kroongetuige Nabil B. kreeg voor de voorbereiding die hij trof bij een liquidatie een gevangenisstraf van tien jaar. Het Openbaar Ministerie had normaliter twintig jaar geëist, maar zijn eis werd gehalveerd omdat hij besloot te verklaren tegen de kopstukken. Ook de rechter zag hem tegemoet en legde een gevangenisstraf van tien jaar op.

Het is op dit moment niet bekend welke veroordeelden in hoger beroep gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Moorden buiten Marengo-proces

De moorden op de broer van de kroongetuige, de advocaat Derk Wiersum en Peter R. de Vries, zijn niet meegenomen in het Marengo-proces. Tot op heden zijn de verdachten in dat proces waaronder Ridouan Taghi, niet vervolgd op de moorden van de personen die dichtbij kroongetuige Nabil B. stonden. Deze zaken zijn al apart behandeld. Momenteel loopt de zaak nog tegen de verdachten van de moord op Peter R. de Vries. Eerder eiste het OM drie keer levenslang in die zaak.

Ster advertentie
Ster advertentie