Up 2 Date

Michael Ruperti is de nieuwe advocaat van Ridouan Taghi

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Michael Ruperti is de nieuwe advocaat van Ridouan Taghi

Ridouan Taghi heeft een tijdje zichzelf moeten verdedigen vanwege het opstappen van Inez Weski, maar hij heeft inmiddels een nieuwe advocaat: Michael Ruperti. Hij is de vervanger voor Inez Weski. Zij moest vertrekken omdat ze verdacht werd van betrokkenheid bij een criminele organisatie en het doorspelen van berichten rondom het Marengo-proces.

Nieuwe advocatenteam

Ruperti vertelt aan AD dat hij op verzoek van Taghi bezig is met het samenstellen van een nieuw advocatenteam. Het team zal luisteren naar zijn belangen in het grote Marengo-proces en zal hem eventueel ondersteunen in hoger beroep. "Iedereen heeft recht op een advocaat. Het feit dat hij in zo'n grote strafzaak door toedoen van het Openbaar Ministerie zonder zit, is mijn motivatie om hiermee aan de slag te gaan", aldus Ruperti aan het AD.

Arrestatie Weski

Inez Weski werd op 21 april gearresteerd omdat ze verdacht werd van het deelnemen aan een criminele organisatie. Daarnaast werd ze verdacht van het doorspelen van belangrijke berichten rondom haar ex-cliënt Taghi. Inmiddels is ze vrijgelaten, maar ze is nog steeds een verdachte in de zaak.

Ruperti

Taghi's nieuwe advocaat Ruperti stond in 2019 een militair genaamd Sil. A. bij. De militair werd gearresteerd vanwege onderzoek naar de organisatie van Taghi. Daarnaast verdedigde Ruperti ook Willem Engel, die verdacht werd vanwege opruiing. Tijdens de coronapandemie had hij veel kritiek op het coronabeleid van de Nederlandse overheid.

Marengo-proces

Ridouan Taghi is de hoofdverdachte in de grote Marengo-zaak samen met zestien andere verdachten. Hij wordt onder andere verdacht van het leiden van een criminele organisatie en opdracht geven tot meerdere moorden. Er wordt tegen hem en vijf anderen verdachten levenslange gevangenisstraf geëist.

Ster advertentie
Ster advertentie