Up 2 Date

Trump komt na verbanning op Twitter terug met eigen social media-platform

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Trump komt na verbanning op Twitter terug met eigen social media-platform

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump werd in januari permanent verbannen van zijn belangrijkste communicatiemiddel: Twitter. Om toch contact te houden met de buitenwereld keert hij binnenkort terug op social media met zijn eigen platform. Dat heeft zijn adviseur Jason Miller gezegd tegen Fox News.

Tientallen miljoenen gebruikers

Het platform verschijnt over twee tot drie maanden online. Volgens Miller gaat het platform de hele social media-wereld op zijn kop zetten: iedereen zal afwachten en in de gaten houden wat president Trump precies doet. Verder gaf de adviseur aan dat Trump al door talloze bedrijven zou zijn benaderd. Het social media-platform zal volgens Miller dan ook erg groot worden: hij schat dat tientallen miljoenen mensen het gaan gebruiken. De adviseur wil verder niet veel kwijt over de intenties die Trump echt heeft met het platform.

Er is nog niks bekend over de naam en hoe het platform eruit kom te zien.

Verbannen

Dat Trump heeft gekozen voor een eigen platform heeft alles te maken met het feit dat hij in januari voor altijd is verbannen van Twitter. Op zijn privé-account @realDonaldTrump had de oud-president zo’n 90 miljoen volgers. Twitter besloot hem uiteindelijk voorgoed te blokkeren, omdat hij niet genoeg afstand nam van de bestorming van het Capitool in Washington. Een andere aanleiding was de aankondiging dat hij niet naar de inauguratie van Joe Biden zou gaan, omdat hij de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in twijfel trok.

Ster advertentie
Ster advertentie