Up 2 Date

Witte Huis gaat 127.000 dollar uitgeven aan 'diepe reiniging' na vertrek Trump

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Witte Huis gaat 127.000 dollar uitgeven aan 'diepe reiniging' na vertrek Trump

Op 20 januari zal de Amerikaanse president Donald J. Trump het Witte Huis verlaten en het presidentiële stokje doorgeven - tenminste, dat is de verwachting - aan zijn Democratische opvolger Joe Biden. Die wil echter koste wat kost voorkomen dat hij besmet raakt met het coronavirus en geeft daarom een gigantisch bedrag uit aan een grondige schoonmaak.

'Meer kosten door coronavirus'

Volgens TMZ zou uit interne rapporten blijken dat er maar liefst 127.000 dollar wordt uitgegeven aan het schoonmaken en reinigen van het Witte Huis zodra Trump is vertrokken. De kosten zouden veel hoger uitvallen dan normaal aangezien Biden niet net als Trump besmet wil raken met het coronavirus. De Democraat is al flink op leeftijd (78 jaar) en wil geen risico lopen.

'Diepe reiniging en nieuwe vloerkleden'

De kosten worden omschreven als 'Inaugural Cleaning' in het rapport. Zo zullen alle kamers diep gereinigd worden en worden ook de vloerkleden vervangen. Vanaf 20 januari zal Biden vier jaar lang in het bekende huis gaan wonen.

Biden groot voorstander van streng coronabeleid

Anders dan Trump neemt Biden het coronavirus uiterst serieus. Zo draagt hij vrijwel altijd een mondkapje in het openbaar en gaf hij geen grootschalige evenementen. Ook wil hij een landelijke mondkapjesplicht invoeren en roept hij Staten op om meer regels te hanteren die de verspreiding van het virus zouden moeten tegengaan.

Ster advertentie
Ster advertentie