Up 2 Date

Hoofdredactie NOS Sport treedt terug vanwege intimidatie en discriminatie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Hoofdredactie NOS Sport treedt terug vanwege intimidatie en discriminatie

De hoofdredactie van NOS Sport treedt op termijn terug, omdat er jarenlang sprake zou zijn geweest van pestgedrag, (seksuele) intimidatie, discriminatie en verbale agressie. Bijna honderd mensen hebben zich gemeld met klachten over gedrag dat al ruim twintig jaar zou spelen.

Excuses

Het gaat om een vierkoppige hoofdredactie, die niet meteen aftreedt, omdat "de continuïteit van de sportverslaggeving gegarandeerd moet blijven". Dat schrijft de NOS zelf in een verklaring. NOS-directeur Gerard Timmer biedt in dezelfde verklaring zijn excuses aan. "Deze ervaringen leren ons dat we het in de toekomst beter moeten doen."

Ongewenst gedrag

De NOS begon het onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op de sportredactie in december na meldingen van meerdere medewerkers. Zo zou er op de werkvloer porno gekeken worden en zouden een presentator en een eindredacteur, die beiden nog op de sportredactie werken, ongewenst gedrag hebben vertoond.

Uit het onderzoek blijkt dat medewerkers niet altijd het gevoel hadden dat er werd opgetreden na signalen. De NOS laat na het onderzoek van de vertrouwenspersonen weten extra stappen te nemen om grensoverschrijdend gedrag vroegtijdig te signaleren en tegen te gaan.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie