Up 2 Date

Fetty Wap veroordeeld tot 6 jaar cel vanwege federale drugsaanklachten

foto: DFree / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Fetty Wap veroordeeld tot 6 jaar cel vanwege federale drugsaanklachten

De Amerikaanse rapper Fetty Wap, bekend van grote hits zoals Trap Queen en My Way, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. De veroordeling heeft te maken met zijn betrokkenheid bij een drugsbende.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drugshandel en samenzwering

Fetty Wap, wiens echte naam Willie Junior Maxwell II is, heeft schuld bekend in een federale zaak over drugshandel en samenzwering. De rapper was betrokken bij de verkoop van meer dan 100 kilo heroïne, cocaïne, fentanyl en crack-cocaïne. Er zijn nog verschillende andere mensen aangeklaagd in verband met deze drugsbende.

Veroordeling

De rapper wordt veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf, gevolgd door vijf jaar proeftijd. De rechter heeft aangegeven dat hij de zaak serieus neemt en dat de veroordeling een belangrijke les moet zijn voor de rapper, maar ook voor zijn fans en volgers.

Carrière

Fetty Wap brak in 2015 door in de muziekindustrie met zijn hit Trap Queen. Sindsdien heeft hij verschillende hits gemaakt en werkte hij samen met grote artiesten zoals Drake, Post Malone en Nicki Minaj. De afgelopen jaren werd het wat stiller rondom de artiest. In 2022 werd hij gearresteerd vanwege grootschalige drugshandel.

Ster advertentie
Ster advertentie