Up 2 Date

ABOUT LAST NIGHT: Wat mannen weten over menstruatie en meer

  1. Newschevron right
  2. ABOUT LAST NIGHT: Wat mannen weten over menstruatie en meer

Wat heb jij vannacht allemaal gemist? FunX vat de 3 opvallendste gebeurtenissen voor je samen

1. Wat mannen weten over menstruatie

Het is Internationale Vrouwendag. Vandaag wordt er over de hele wereld stilgestaan bij de (ongelijke) rechten voor vrouwen. En als het dan toch allemaal draait om de vrouw, waarom niet even onderzoeken hoeveel mannen weten over dat ene typische vrouwending, menstruatie. Spoilert alert: het is niet veel.

"O, je kan wél zwanger worden als je ongesteld bent?"

2. Anti-radicalisering hotline wordt platgebeld

In een jaar tijd heeft de hulplijn tegen radicalisering meer 552 keer verzoeken ontvangen. Dat zegt de organisatie achter het steunpunt, Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN), in een rapport. In 94 gevallen was de radicalisatie zo heftig dat de ouders steun moesten krijgen van een vertrouwenspersoon. De meeste hulpverzoeken (31) kwamen uit Zuid-Holland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3. Beveilingsonderzoeker kon alle facebook-accounts hacken

Je Facebook-account was een vrije speeltuin voor hackers tot twee weken geleden. De 23-jarige Anand Prakesh vond een manier uit om alle accounts te kunnen kraken. De software-ontwikkelaar uit India bewees de beveiligingslek door zijn eigen account als voorbeeld te nemen.Anand kon in theorie toegang krijgen tot iedereens account van wie hij het e-mailadres of telefoonnummer had. Inmiddels heeft Facebook de fout gefixt en de IT-expert een bedrag van 13.600 euro toegekend voor zijn ontdekking.

In een geluidloze video laat hij zien hoe hij het voor elkaar krijgt. Als je je gedachtes 4:00 minuten lang niet laat afdwalen en er IT-opleiding aan vastplakt, snap je misschien wel hoe hij het heeft aangepakt.

Ster advertentie
Ster advertentie