Up 2 Date

Kans op vrouwelijk orgasme groter bij gebruik van seksspeeltjes blijkt uit onderzoek

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. Kans op vrouwelijk orgasme groter bij gebruik van seksspeeltjes blijkt uit onderzoek

Uit een onderzoek van EenVandaag en 3FM is gebleken dat het gebruik van seksspeeltjes een verrijking is voor het seksleven van jonge vrouwen. In het onderzoek komt onder andere naar voren dat het gebruik van seksspeeltjes tijdens masturbatie of seks een stimulerende werking heeft en de kans op een vrouwelijk orgasme vergroot.

Orgasme door seksspeeltje

De onderzoeksresultaten zijn naar voren gekomen nadat er meer dan 3340 jongeren (zowel vrouwen als mannen) ondervraagd zijn over hun seksleven. Tijdens het onderzoek gaf tachtig procent van de vrouwen te kennen dat ze sneller een orgasme bereiken bij het gebruik van een seksspeeltje. Hiervoor gebruiken de meeste vrouwen een vibrator of de Satisfyer. 45 procent van de mannen heeft aangegeven in het bezit te zijn van een seksspeeltje.

foto: 3FM

Vrouwen en seksspeeltjes

Penetratieseks

In het onderzoek kwam naar voren dat mannen veel vaker een orgasme ervaren van penetratieseks dan vrouwen. Doorgaans ervaart 89 procent van de mannen een orgasme van penetratieseks. Dat is een groot verschil met de 22 procent van de vrouwen die hun climax bereikten door middel van penetratie. Dit laat een duidelijk verschil zien ten opzichte van twee jaar geleden. Toen bereikten nog 36 procent van de vrouwen een orgasme tijdens penetratieseks. Bij de mannen was dat destijds 92 procent.

foto: 3FM

Mannen en seksspeeltjes

Onzekerheid

Meer dan de helft van de vrouwen liet tijdens het onderzoek weten dat ze wel eens een orgasme faken. Dit doen ze om hun partner niet onzeker te maken of om ongemakkelijke situaties te voorkomen. Aan de andere kant geeft de helft van de ondervraagde mannen aan dat ze zich onzeker voelen als hun partner niet klaarkomt.

Praten over seks

In de afgelopen twee jaar zijn jongeren minder open gaan praten over seks. In 2022 werd door 54 procent van de jongeren besproken wat ze prettig vinden tijdens seks, terwijl dit percentage nu is gedaald tot 42 procent. Ook worden er minder gesprekken over orgasmes en seksspeeltjes gevoerd. Het zou ermee te maken kunnen hebben dat deze gespreksonderwerpen nog steeds als taboe worden gezien of als beschamend worden ervaren.

Ster advertentie
Ster advertentie