Up 2 Date

Drie tieners opgepakt na ontvoeren en beroven van 17-jarige jongen in Eindhoven

foto: Ter illustratie: ANP
  1. Newschevron right
  2. Drie tieners opgepakt na ontvoeren en beroven van 17-jarige jongen in Eindhoven

Drie tieners uit Eindhoven zijn opgepakt door de politie, nadat ze op zaterdag 11 december een zeventienjarige jongen hebben ontvoerd en beroofd. Het slachtoffer was rond middernacht onderweg naar huis van zijn werk, toen hij werd gekidnapt en naar een kelderbox in een flatgebouw werd gebracht.

Gedwongen

Het slachtoffer werd in de kelderbox aan de Echternachlaan in Eindhoven geforceerd om zich uit te kleden en geld over te maken. Verder werd zijn moeder gecontacteerd en gedwongen om geld over te maken. Ook de smartphone en legitimatiebewijs van de zeventienjarige jongen werden gesloten.

Ontsnapt

De drie verdachten zouden die nacht om beurten bij het slachtoffer zijn gebleven. De anderen gingen op pad om onder andere geld proberen te pinnen met de pinpas van de jongen. Ook werd hij gedwongen om inloggegevens van verschillende applicaties op zijn smartphone door te geven. Uiteindelijk lukte het de jongen om rond 04:30 uur te ontsnappen.

Tieners

De politie heeft de verdachten kunnen opsporen doordat ze bestellingen hadden gedaan op de naam en rekening van het slachtoffer. Deze orders werden vervolgens door verschillende personen opgehaald. De politie heeft uiteindelijk drie verdachten aangehouden van vijftien, vijftien en zestien jaar oud.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie