STER Advertentie
STER Advertentie

Mbo'ers mogen zichzelf binnenkort officieel studenten noemen

Mboers mogen zichzelf binnenkort officieel studenten noemen
Pexels

Donderdag 31 mei 2018 - 15:51 uur

|

Door:

Kavita

Ben je een mbo'er, dan mag je jezelf over twee jaar ein-de-lijk student noemen! Vanaf het schooljaar 2020-2021 is de benaming 'deelnemer' of 'scholier' verleden tijd. De jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB) heeft ervoor gepleit dat mbo'ers in de wet studenten worden genoemd. Minister Van Engelshoven van Onderwijs heeft daar eindelijk gehoor aan gegeven.

niet gelijk

Misschien denk je dat het slechts om een betere benaming gaat, maar dat is alles behalve waar. Op dit moment kunnen mbo'ers namelijk niet genieten van bepaalde voordelen die hbo/wo-studenten wel hebben. Zo kunnen bijvoorbeeld vaak geen lid worden van een studentenvereniging en ze lopen ook een heleboel studentenkortingen mis. 

man met een missie

Onlangs maakte NOS op 3 een portret van Mohammed Saiah. Hij vertelde toen hoe hij studentenstad Utrecht ervaart als mbo'er. Mo gaat de gemeenteraad in van Utrecht en heeft missie: "Ervoor zorgen dat Utrecht een volwaardige studentenstad wordt en dan vooral dat mbo'ers er écht bij betrokken zijn."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Jay Z betaalt advocaat voor familie waarvan 4-jarig kind onder schot werd gehouden

  • Man doet romantisch huwelijksaanzoek tijdens vlucht naar Aruba

  • 'Murder Mystery' verbeekt record op Netflix

  • Donald Trump: Geen excuses aan When They See Us-mannen

  • Social Talk: deze artiesten genieten van hun welverdiende vakantie

  • Waarom de woorden van XXXTentacion een jaar na zijn dood nog steeds voortleven

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.37693-mbo-ers-mogen-zichzelf-binnenkort-officieel-studenten-noemen"}