Up 2 Date

Duitse steden willen nieuwe coronamaatregelen en mondkapjesplicht terug

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Duitse steden willen nieuwe coronamaatregelen en mondkapjesplicht terug

De vereniging van Duitse steden heeft de landelijke overheid opgeroepen om actie te ondernemen tegen de huidige corona-uitbraak in het land. Zo willen ze dat er nog voor de zomervakantie nieuwe coronamaatregelen worden ingevoerd.

"Huidige maatregelen niet voldoende"

"Het is duidelijk dat de huidige maatregelen niet voldoende zijn. De pandemie kan ons niet blijven verrassen", meldt Markus Lewe, burgemeester van Münster en voorzitter van de vereniging van Duitse steden aan Duitse media. Ook wil hij gratis testmogelijkheden verlengen en moeten zoveel mogelijk vaccinatiecentra in Duitsland openblijven. Daarnaast wil hij dat het voor regionale bestuurders mogelijk wordt om de mondkapjesplicht weer in te voeren en de coronapas weer verplicht te stellen voor toegang tot bepaalde gebouwen.

'Zomergolf'

Volgens Karl Lauterbach, de Duitse minster van Volksgezondheid, neemt het aantal besmettingen in Duitsland nu al sterk toe. Hij spreekt van een zomergolf en raadt mensen aan om in openbare ruimtes een mondkapje te dragen. Ook zei hij gisteren dat er geen nieuwe poging komt om een verplichte vaccinatie tegen het coronavirus door het parlement aan te laten nemen. Eerder dit jaar werd een voorstel daartoe afgewezen. Hij doet wel de dringende oproep aan alle Duitsers om een tweede boosterprik te nemen.

De huidige coronamaatregelen in Duitsland zijn tot 23 september van kracht. In het dagelijks leven gelden geen beperkingen meer.

Ster advertentie
Ster advertentie