Up 2 Date

Israëlische leger gaat geen onderzoek doen naar dood van Palestijnse journalist

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Israëlische leger gaat geen onderzoek doen naar dood van Palestijnse journalist

Het Israëlische leger gaat geen onderzoek doen naar de dood van Shireen Abu Akleh. De Palestijnse Al Jazeera-journalist werd op 11 mei doodgeschoten terwijl ze verslag deed van een Israëlische inval in een vluchtelingenkamp.

Onderzoek

De Israëlische krant Haaretz meldt dat het leger afziet van een onderzoek, omdat Israëlische militairen als verdachten kunnen worden aangemerkt. Dat kan volgens het leger leiden tot onrust in het land. Familieleden van Abu Akleh zeggen niet verbaasd te zijn over het besluit. Ze vragen daarom de Verenigde Staten en de internationale gemeenschap een onafhankelijk onderzoek in te stellen.

Fatale kogel

Volgens Palestijnen is Abu Akleh doodgeschoten door het Israëlische leger, dat na haar dood bevestigde dat het leger in een vuurgevecht was verwikkeld in het kamp waar de journaliste getroffen werd. De Israëlische autoriteiten verspreidden beelden op social media waarin volgens hen te zien is dat de journaliste in het hoofd werd geraakt door een Palestijnse kogel. Een Israëlische mensenrechtenorganisatie stelt echter dat de beelden niet zijn gefilmd op de plek waar Abu Akleh is doodgeschoten.

Ster advertentie
Ster advertentie