Up 2 Date

Salmonella in Kinder Surprise-eieren in december al ontdekt

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Salmonella in Kinder Surprise-eieren in december al ontdekt

Ferrero, de producent van het Kinder Surprise-ei, ontdekte in december al een salmonellabesmetting in een fabriek in België. Gisteren werd al bekend dat een aantal salmonella-infecties bij kinderen in verschillende Europese landen mogelijk verband hield met het Kinder Surprise-ei.

December

Nadat er in december een salmonellabesmetting werd ontdekt in de Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen, mochten chocoladeproducten de fabriek niet meer verlaten. Dat meldt Ferrero in een persbericht. Hoe het kan dat er de afgelopen weken alsnog tientallen mensen besmet raakten met salmonella, wordt nog onderzocht.

In de verklaring claimt Ferrero dat er op 15 december salmonella werd ontdekt in een filter van twee reservoirs met grondstoffen. "De afgewerkte chocoladeproducten, zoals Kinder Surprise-eieren, werden geblokkeerd en mochten de fabriek niet verlaten."

Nederland

In Nederland worden tot nu toe twee besmettingen gelinkt aan de Europese salmonella-uitbraak. De Kinder Surprise-eieren werden vandaag ook teruggeroepen. "We werken samen met winkeliers om ervoor te zorgen dat deze producten niet langer te koop zijn en dat ze worden teruggehaald", aldus Ferrero.

Ster advertentie
Ster advertentie