Up 2 Date

Wereldwijd duizenden kerstvluchten last minute gecanceld

foto: Ter illustratie: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Wereldwijd duizenden kerstvluchten last minute gecanceld

Wereldwijd hebben luchtvaartmaatschappijen duizenden vluchten rondom de kerstdagen geannuleerd. Volgens de site Flightaware zijn er op vrijdag en Eerste Kerstdag meer dan 3.000 vliegreizen geschrapt. Daarnaast liepen duizenden andere vluchten vertraging op. Het totaal aantal gecancelde vluchten van dit weekend komt volgens de website uit op meer dan 4.500.

Coronavirus

De annuleringen hebben onder meer te maken met het verspreiding van het coronavirus. Een groot deel van de vluchten die gecanceld zijn, hebben te maken met ziekmeldingen van piloten en ander vliegtuigpersoneel. Verder moeten vele medewerkers in quarantaine na blootstelling aan het virus.

Grote zorgen tijdens piekperiode

Luchtvaartmaatschappijen worden gedwongen om hun vluchten te annuleren tijdens een van de piekperiodes in het jaar. De KLM annuleerde dit weekend vluchten naar Houston, Milaan, Bremen, Bergen, Turijn, Stuttgart en Bristol.

De zorgen bij Lufthansa, Delta Air Lines en United Airlines zijn nog groter, maar vooral bij Chinese vliegtuigmaatschappijen zijn de problemen enorm. De Chinezen namen het grootste aantal annuleringen voor hun rekening, waarbij Air China bijvoorbeeld op Eerste Kerstdag vijftien procent van zijn geplande vluchten heeft moeten cancelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie