Up 2 Date

Vanaf nu ook als gevaccineerde in quarantaine na contact met besmette persoon

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vanaf nu ook als gevaccineerde in quarantaine na contact met besmette persoon

Voortaan moet iedereen die in contact is geweest met een persoon besmet met het coronavirus tien dagen in quarantaine. Dat blijkt uit het vrijdag bijgewerkte protocol van het RIVM. De richtlijnen zijn verzwaard door de ontwikkelingen rondom de omikronvariant.

Advies OMT

Het Outbreak Management Team adviseerde het RIVM om de richtlijnen met betrekking tot quarantaine voor iedereen gelijk te trekken. Dat betekent dat ook personen die hersteld zijn van een infectie, vanaf heden in quarantaine moeten. Het OMT legt uit dat ''vaccinatie en doorgemaakte infectie vooralsnog weinig bescherming lijken te bieden tegen de omikronvariant'' en concludeert dat het quarantainebeleid op deze manier ook wordt vereenvoudigd.

Wijzigingen

Eerder hoefden mensen die volledig gevaccineerd zijn of hersteld zijn van het coronavirus niet in quarantaine. Datzelfde gold voor kinderen jonger dan vier jaar. Die uitzonderingen komen nu te vervallen. In het protocol is bepaald dat men tien dagen in quarantaine moet, na nauw contact gehad te hebben met een besmette persoon. De quarantaine kan beƫindigd worden als iemand na vijf dagen negatief test op het coronavirus.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie