Up 2 Date

Ministerie van Onderwijs start campagne tegen stagediscriminatie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ministerie van Onderwijs start campagne tegen stagediscriminatie

Het ministerie van Onderwijs is in samenwerking met verschillende organisaties en vakbonden een campagne gestart tegen stagediscriminatie. Met de hashtag #KIESMIJ moet het probleem onder de aandacht worden gebracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Website

Op de website kiesmij.nl delen verschillende studenten hun ervaringen met stagediscriminatie. Zo vertelt de 19-jarige Linh, student Manager Retail op niveau 4, bijvoorbeeld dat ze te maken kreeg met een vervelende stagebegeleider. Ze vertelde dat ze graag wilde stage lopen in een dierenwinkel en haar de begeleider maakte daar grapjes over dat het wel typisch was, omdat Vietnamezen heel veel dieren eten. "Ik was heel verdrietig, maar ook boos. Zo van: hoe durf je dit tegen mij te zeggen?"

Op de website vind je ook tips en hulpmiddelen om stagediscriminatie tegen te gaan. Zowel voor studenten als scholen en bedrijven.

Geen stageplek vinden

Uit de cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau van april dit jaar bleek dat ongeveer een op de tien stagezoekenden het vermoeden heeft gediscrimineerd te zijn. Onder Marokkaans-Nederlandse scholieren en studenten wordt stagediscriminatie met 44 procent het meest ervaren.

‘’Hoe frustrerend is het als je moeilijk een stageplek kunt vinden vanwege je achternaam? En dan niet één of twee keer, maar wel vijftien keer", zegt Minister van Engelshoven in het persbericht. "Het komt nog te vaak voor. Soms bewust, soms onbewust. Hoe dan ook is dat onacceptabel. Want je knakt een droom, je geeft jonge mensen van 16 of 17 jaar oud het gevoel dat er geen plaats voor ze is in de maatschappij."

Ster advertentie
Ster advertentie