Up 2 Date

Jongen (16) opgepakt voor schietincident tijdens Rotterdams Zomercarnaval

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jongen (16) opgepakt voor schietincident tijdens Rotterdams Zomercarnaval

De politie heeft gisteren een verdachte opgepakt in verband met het eerste schietincident tijdens het Zomercarnaval in Rotterdam. Het gaat om een jongen van slechts zestien jaar oud uit Spijkenisse.

Harde knal

Tijdens het Rotterdams Zomercarnaval vorige week schrokken bezoekers aan het einde van de middag opeens van een enkele harde knal. Het bleek dat een jonge een schot zou hebben gelost op de Coolsingel ten hoogte van de McDonald's. Dit was vlak bij de stoet van het festival. Er raakte niemand gewond bij het schietincident.

Aanhouding

Een omstander zag hoe de jongen zijn vuurwapen wegstopte en naderhand zelf wegrende. De getuige meldde zich vorige week met deze informatie bij de politie. Het leek er eerst op dat de jongen weg had weten te komen, maar met behulp van de getuige heeft de politie hem gisteren toch kunnen aanhouden. Volgens de politie moet de jongen nog worden verhoord. Het is ook niet duidelijk of er een vuurwapen is aangetroffen bij de aanhouding.

Tweede schietpartij

De eerste schietpartij van de dag staat ook na verder onderzoek nog steeds los van de schietpartij later op de avond. Daarbij vielen maar liefst drie gewonden, waaronder twee verdachten. Er werden uiteindelijk drie verdachten aangehouden. De vermoedelijke schutter, die zelf door de politie werd neergeschoten, zit nog steeds vast.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Discussie

De schietincidenten hebben gezorgd voor discussie rondom de toekomst van het Rotterdams Zomercarnaval. Locoburgemeester Tim Versnel noemde de schietpartijen tijdens het Zomercarnaval "volstrekt onacceptabel".

Leefbaar Rotterdam vindt dat er moet worden nagedacht om te stoppen met het feest. "Alweer raak! Het kan ook nooit eens normaal gaan. Ieder jaar slaat het Zomercarnaval - wat gewoon een leuk feest zou moeten zijn - om in een oorlogsgebied. Dat kunnen we niet accepteren. Wat Leefbaar betreft moeten we serieus overwegen om met het Zomercarnaval te stoppen", schreef Leefbaar Rotterdam in een verklaring.

Ster advertentie
Ster advertentie