Up 2 Date

Actiegroep Herstel-NL start tweede grootschalige campagne tegen lockdown

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Actiegroep Herstel-NL start tweede grootschalige campagne tegen lockdown

De actiegroep Herstel-NL, bestaande uit een groep artsen en economen, gaat vanaf dinsdag opnieuw een campagne starten waarin zij een plan presenteren om Nederland uit de lockdown te halen.

'Stop de oplopende schade'

Vorige maand startte de groep al eerder een landelijke actie, die door demissionair minister Hugo de Jonge als "levensgevaarlijk" werd bestempeld. De groep gaat nu opnieuw adverteren met meerdere tv-commercials en paginagrote advertenties in kranten. Het doel van de actie is dat de organisatie "iedereen ervan wil doordringen dat Nederland nu open moet, om de steeds harder oplopende schade aan de samenleving te stoppen".

'Recente versoepelingen voegen niks toe'

Volgens Herstel-NL hebben de recente versoepelingen totaal geen effect gehad op het welzijn van de Nederlandse bevolking. "Jongeren, thuiswerkers, ondernemers - zij hebben het allemaal nog ontzettend moeilijk. Wij, en vele anderen met ons, maken ons grote zorgen en daarom gaan wij met nog meer nadruk en nog zichtbaarder verder met ons verhaal", vertelt Robin Fransman, voorzitter van de actiegroep, aan ANP.

Groep wil einde aan alle maatregelen

De groep wil dan ook per direct een einde aan alle coronamaatregelen, wat in hun ogen op een verantwoorde manier zou kunnen. "Winkels, horeca, onderwijs, sport, cultuur moeten en kunnen weer open. Dat kan door gericht strengere veiligheidsmaatregelen in te zetten op plaatsen en tijden voor iedereen die kwetsbaar is of gewoon voorzichtig wil zijn".

Ster advertentie
Ster advertentie