Up 2 Date

Twee mannen ontsnapt uit tbs-kliniek Nijmegen dankzij hulp handlangers

foto: Politie
  1. Newschevron right
  2. Twee mannen ontsnapt uit tbs-kliniek Nijmegen dankzij hulp handlangers

Er zijn gisteravond twee tbs'ers ontsnapt uit de Pompekliniek in Nijmegen. Dat is bevestigd door de Pompestichting en de Inspectie Justitie en Veiligheid na berichtgeving van De Gelderlander. De twee mannen zouden hulp hebben gehad van handlangers van buitenaf, die met een slijptol een gat in het hek van het terrein hebben gemaakt.

Auto stond al klaar

Nadat de mannen door het gat in het hek naar buiten konden ontsnappen, zijn ze meegenomen door een auto die daar al op hen stond te wachten. Er is geen geweld gebruikt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Beruchte tbs'ers'

De politie en het OM zijn op de hoogte van de ontsnapping en er wordt nu hard naar het duo gezocht. Onder meer Het Parool meldt dat het gaat om de beruchte 24-jarige Luciano Dijkman uit Amsterdam, die al vaker wist te ontsnappen uit jeugdinrichtingen. Hij was betrokken bij zware misdrijven, zoals gewapende overvallen, en stond als jongste persoon ooit op de Nationale opsporingslijst.

De andere ontsnapte tbs'er is de 27-jarige Sherwin Windster uit Spijkenisse. Hij schoot in 2017 tijdens zijn verlof uit een jeugdkliniek een man dood bij een overval.

Politiebericht

De politie heeft inmiddels een opsporingsbericht met de foto's en namen van de tbs'ers gepubliceerd. Daarin staat onder meer dat er meteen na de ontsnapping een politiehelikopter is ingezet, maar dat de verblijfplaats van de mannen tot nu toe onbekend is. Ook de signalementen van de twee worden genoemd. Mensen die de voortvluchtigen spotten worden aangeraden hen niet zelf te benaderen, maar de politie te bellen.

Luciano Dijkman en Sherwin Windster

foto: Politie

Eerdere ontsnappingen

Er ontsnapten al eerder mensen uit de kliniek in Nijmegen. In 2017 knipte iemand met een bouwschaar een gat in het hek en in 2019 klom er iemand overheen. Er wordt gewerkt aan een tweede hek, dat onder stroom zal komen te staan, maar dat is pas tegen het einde van het jaar af.

Ster advertentie
Ster advertentie