STER Advertentie
STER Advertentie

Zeelucht inademen goed tegen kanker en hoog cholesterol

Zeelucht inademen goed tegen kanker en hoog cholesterol

Donderdag 24 januari 2019 - 17:53 uur

|

Door:

Burç

Het inademen van zeelucht helpt volgens een nieuw onderzoek om kanker te bestrijden. Ook zou het een positief effect hebben als je een hoge cholesterolgehalte hebt. Pak maar alvast je tassen voor Scheveningen, Bloemendaal of welk Nederlands strand dan ook!

Zeespray

Uit een onderzoek van de Universiteit Gent en het Vlaams Instituut voor de Zee blijkt dat zogenaamde zeespray de sleutel is voor je gezondheid. Zeespray is zeewater dat als nevel opstijgt door golfslagen. Als je dat inademt, neem je stoffen op die door algen en bacteriën gemaakt zijn. En die blijken goed te zijn voor je gezondheid.

Gen afremmen

De onderzoekers hebben gekeken naar het effect van zeelucht op longkankercellen. Het blijkt als een soort rem te werken voor een belangrijk gen. Uit een eerder onderzoek bleek dat longkankercellen afsterven en de cholesterol daalt als dit gen wordt afgeremd.

Positief effect

"Nieuwe potentiële kankertherapieën en de laatste generatie cholesterolremmers werken in op ditzelfde gen", zegt onderzoeker Jana Asselman. "Nu we weten dat ook zeelucht de werking van dit gen afremt, kunnen we verwachten dat zeelucht een gelijkaardig positief effect kan hebben op de gezondheid."

Wetenschappelijk onderzoek

Het onderzoek is gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift dat Scientific Reports heet. Je kan het onderzoek hier uitgebreid lezen.

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat?

  • Nederlandse Hodan (28) in docu Beyoncé: “Ik dacht dat iemand mij voor de gek hield”

  • Money maken? Verhuur je kamer tijdens het songfestival

  • Eva's paspoort is ongeldig door studieschuld: "Ik kan het land niet uit"

  • Kim Kardashian deelt feelgood-video van zichzelf en haar kids

  • Dit zijn de eerste beelden van Riri's Savage x Fenty show en het is lit