Up 2 Date

Miljoenenboete en celstraf voor José Mourinho

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Miljoenenboete en celstraf voor José Mourinho

José Mourinho moet net als zijn landgenoot Cristiano Ronaldo een miljoenenboete betalen aan de Spaanse staat wegens belastingontduiking. De 56-jarige Portugese trainer werd ook veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar, maar dat betekent niet dat hij nu extra geïnteresseerd is in Prison Break. Mourinho hoeft de cel namelijk niet in, omdat de straf lager is dan twee jaar.

Minder dan Ronaldo

De rechter achtte bewezen dat José Mourinho voor 3,3 miljoen euro aan belasting heeft ontdoken in de tijd dat hij trainer van Real Madrid was. Het is een flink bedrag, maar wel aanzienlijk minder dan de 18,8 miljoen euro die Cristiano Ronaldo heeft moeten betalen. Mourinho heeft zijn straf geaccepteerd, maar is nog niet helemaal veilig. De proeftijd duurt namelijk nog twee jaar. Nu José geen trainer meer is van Manchester United, is het misschien ook slimmer om bewust geen baan te zoeken in Spanje.

Mourinho valt

Een carrière in de ijshockeywereld kan Mourinho ook maar beter uit het hoofd zetten. De Portugees blijkt namelijk moeite te hebben met lopen op ijs. Zelfs als er in Rusland een rode loper voor hem uitgerold is. De valpartij zie je ongeveer na een minuut als José na de face-off terugloopt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie