STER Advertentie
STER Advertentie

Miljoenenboete en celstraf voor José Mourinho

Miljoenenboete en celstraf voor José Mourinho
AFP

Dinsdag 5 februari 2019 - 13:48 uur

|

Door:

Burç

José Mourinho moet net als zijn landgenoot Cristiano Ronaldo een miljoenenboete betalen aan de Spaanse staat wegens belastingontduiking. De 56-jarige Portugese trainer werd ook veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar, maar dat betekent niet dat hij nu extra geïnteresseerd is in Prison Break. Mourinho hoeft de cel namelijk niet in, omdat de straf lager is dan twee jaar.

Minder dan Ronaldo

De rechter achtte bewezen dat José Mourinho voor 3,3 miljoen euro aan belasting heeft ontdoken in de tijd dat hij trainer van Real Madrid was. Het is een flink bedrag, maar wel aanzienlijk minder dan de 18,8 miljoen euro die Cristiano Ronaldo heeft moeten betalen. Mourinho heeft zijn straf geaccepteerd, maar is nog niet helemaal veilig. De proeftijd duurt namelijk nog twee jaar. Nu José geen trainer meer is van Manchester United, is het misschien ook slimmer om bewust geen baan te zoeken in Spanje.

Mourinho valt

Een carrière in de ijshockeywereld kan Mourinho ook maar beter uit het hoofd zetten. De Portugees blijkt namelijk moeite te hebben met lopen op ijs. Zelfs als er in Rusland een rode loper voor hem uitgerold is. De valpartij zie je ongeveer na een minuut als José na de face-off terugloopt.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat voor 'straf' zou Mourinho verdienen voor zijn werk bij Manchester United?

Populair op FunX.nl

  • Zo reageert DJ Wef als guy haar on air op een date vraagt

  • Habiba uit tv-serie 'Groeten uit Holland' overleden

  • Aankomende week wordt het misschien wel 40 graden

  • Marvel maakt enorm veel nieuwe series en films bekend voor komende twee jaar

  • Snelle dropt 'Reünie' met indrukwekkende video over pestverleden

  • Memphis Depay dropt 'Fall Back'-video met o.a. Winne, Ronnie Flex, Broederliefde en Jairzinho

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.40823-miljoenenboete-en-celstraf-voor-jose-mourinho"}