Naar homepage
Up 2 Date

Rico Verhoeven lanceert eigen vacaturesite: "Er raken veel mensen hun baan kwijt"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rico Verhoeven lanceert eigen vacaturesite: "Er raken veel mensen hun baan kwijt"

Kickbokser Rico Verhoeven heeft een nieuwe tegenstander: hij gaat de strijd aan met werkloosheid. Rico krijgt met z'n 1,7 miljoen Instagram-volgers al jaren berichtjes van fans. Die zijn sinds de coronacrisis anders van aard, zo ontvangt hij veel berichten van mensen hun baan kwijtraakten. Dit inspireerde Rico voor het lanceren van heelnederlandwerkt.nl, een website met zo’n 250.000 openstaande vacatures en gratis opleidingen.

Meer aandacht

Rico was gisteravond te gast in het programma van Eva Jinek om over het initiatief te vertellen. Hij vindt dat er meer aandacht moet komen voor mensen die hun werk verliezen. "Iedereen heeft het over het aantal besmettingen, de avondklok, of de horeca weer opengaat, maar er mag ook wel degelijk aandacht zijn voor mensen die hun baan kwijtraken.” Volgens cijfers van het CBS waren er in januari 337.000 mensen werkloos, dat zijn er 64.000 meer dan aan het begin van de coronacrisis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook gratis opleidingen

De website heeft op dit moment zo’n 250.000 vacatures openstaan, die Rico verzamelde door z’n netwerk in te zetten en het gesprek aan te gaan met grote bedrijven. Deze zetten hun vacatures gratis op de website: er zit dan ook geen winstoogmerk aan, benadrukt Rico. Naast vacatures kan je er ook terecht voor gratis, kleine opleidingen: "Een opleiding Nederlands, een opleiding PowerPoint of Excel, noem het maar op. Alles om je verder te kunnen ontwikkelen." Ook bieden ze persoonlijkheidstesten aan, om te laten zien wat voor beroepen er eventueel bij je zouden kunnen passen.

Jobfluencers

Rico mag rekenen op hulp van een grote groep bekende Nederlanders. Onder anderen Ronnie Flex, Najib Amhali, Humberto Tan, Soufiane Touzani en onze eigen Fernando hebben zich aan het project gekoppeld. Zij zijn zogenoemde Jobfluencers, die via hun social media-kanalen vacatures onder de aandacht kunnen brengen. Bedrijven zouden hen bijvoorbeeld kunnen benaderen om hun vacatures te promoten, zoals dat nu ook bij kleding gebeurt, legt Rico uit.

Dankbaar

Rico hoopt dat iedereen in Nederland, van werkzoekenden tot bedrijven, de website weet te vinden. Hij zegt dankbaar te zijn voor iedere persoon die door Heel Nederland Werkt een baan krijgt. "Laten we hopen dat we mensen aan het werk kunnen krijgen. Want we zitten nu nog wel oké met de steunpakketten, maar als je de kenners mag geloven, gaan we echt een heftige tijd tegemoet."

Ster advertentie
Ster advertentie