STER Advertentie
STER Advertentie

Kim Kardashian: 'Zwarte Piet is walgelijk!'

Kim Kardashian: Zwarte Piet is walgelijk!
AFP

Zondag 17 november 2019 - 11:58 uur

|

Door:

FunX

Niet alleen in Nederland leeft de Zwarte Pieten-discussie; ook de buitenlandse celebs mengen zich in de discussie. Zaterdag heeft ook Kim Kardashian een uitspraak gedaan in de discussie. Ze noemt de Nederlandse 'traditie' op Twitter"walgelijk".

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

al jazeera 

In haar tweet linkt ze naar een artikel van Al JazeeraHet artikel is van vorig jaar november en legt het Sinterklaasfeest uit. Ook komen er voor- en tegenstanders van Zwarte Piet aan het woord. 

'Dankjewel' 

De tweet van Kim heeft een paar uur later al duizenden likes en reacties. Kim kan op veel steun rekenen, al zijn er ook mensen die het behoud van Zwarte Piet verdedigen. Het grootste gedeelte van de volgers staat echter achter haar uitspraken. "Dankjewel dat je hier bewustzijn voor creëert" , schrijft iemand onder de tweet. 

"Ja, het is een traditie, maar voor de blanke kinderen. Ik, een vrouw met een donkere huidskleur, kon nooit van deze zogenaamde 'traditie' genieten omdat blanken mij vergeleken met Zwarte Piet. Probeer je eens in te beelden hoe dat voelt als kind." 

Kim Kardashian is lang niet meer de enige bekende Amerikaanse artiest die iets gezegd heeft over dat zij tegen Zwarte Piet zijn. Ook The Game, Waka Flocka en Trey Songz gaven eerder al hun mening nadat een groep Nederlandse vrouwen berichten over Zwarte Piet naar internationale artiesten, acteurs en andere beroemdheden stuurden.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

Populair op FunX.nl

  • Mounir (18) werd op straat gezet door familie omdat hij homo is

  • Reizigers uit Marokko kunnen Nederland niet in vanaf donderdag

  • Mia Khalifa veilt 'beruchte' bril om geboorteland Libanon te steunen

  • Ophef: Trolls-pop maakt 'seksueel geluid' bij indrukken 'vagina-knop'

  • Nomineer nu je favoriete artiesten voor de FunX Music Awards!

  • EOTB-Yasmine deelt heftige beelden na zware mishandeling