STER Advertentie
STER Advertentie

Besmette baby mogelijk overleden aan corona

Besmette baby mogelijk overleden aan corona
Unsplash / FOTO TER ILLUSTRATIE

Zondag 29 maart 2020 - 13:06 uur

|

Door:

Burç

Een baby van nog geen jaar oud die besmet was met het nieuwe coronavirus, is overleden in de Amerikaanse stad Chicago. CNN meldt dat het nog onduidelijk is of het kindje overleden is aan de gevolgen van het virus. De doodsoorzaak wordt uitgebreid onderzocht.

geschokt

Jay Robert Pritzker, de gouverneur van de staat Illinois, zegt dat hij geschokt is door het nieuws: "Vandaag moet ik verschrikkelijk nieuws melden. Tussen de doden van de afgelopen 24 uur zat ook een kind. Ik besef hoe moeilijk het nieuws kan zijn, vooral omdat het om zo'n jong kind gaat. Ik was geschokt toen ik het hoorde. We moeten rouwen met de families van de overledenen."

Besmette kinderen

De afgelopen periode zijn er meerdere baby's in de wereld besmet geraakt, maar officieel waren er nog geen kleintjes aan overleden. In Nederland zijn er zeker twaalf kinderen van 0 tot 4 jaar opgenomen in het ziekenhuis. Een van hen is de 1-jarige Medina uit Leiderdorp. RTL Nieuws sprak onlangs met haar oma Brigitte.

Doden in de V.S.

In de Verenigde Staten is het aantal doden door het coronavirus inmiddels opgelopen tot 2200. Verschillende steden zijn in een lockdown om verder verspreiding van het virus te voorkomen. Bijna een kwart van de doden komen uit New York.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS

  • Rutte: Strengere regels voor horeca door opmars virus

  • Gemeentes roepen op: kom níet naar het strand

  • Ruim anderhalve ton opgehaald voor Poolse man die omkwam bij reddingsactie

  • Hoe een K3-song viraal gaat als de drilltrack '3K' van Gofast, Barbersoess en Chiraqxel