STER Advertentie
STER Advertentie

Black Lives Matter-demonstrant redt extreemrechtse man en de foto gaat viraal

Black Lives Matter-demonstrant redt extreemrechtse man en de foto gaat viraal
AFP

Zondag 14 juni 2020 - 13:52 uur

|

Door:

Burç

In de Engelse hoofdstad Londen stonden zaterdag ultrarechtse demonstranten tegenover anti-racisme-demonstranten en de politie. Op een gegeven moment werd een van de mannen uit de ultra-rechtse groep in elkaar geslagen. Degene die hem wist te redden, was een zwarte activist van de Black Lives Matter-beweging. Hij tilde de hevig bloedende man over zijn schouder en droeg hem onder begeleiding van de politie weg uit de drukte. De foto wordt op social media nu al de foto van het jaar genoemd.

Ultrarechts

De Londense politie had zaterdag enorme moeite om de groepen demonstranten uit elkaar te houden. De ultrarechtse groep gooide met vuurwerk en andere voorwerpen en riep de meerdere malen EDL (English Defence League), de leus van de rechts-nationalistische groepering. 

Kracht van de wet

De politie heeft uiteindelijk traangas ingezet en honderden mensen gearresteerd. De Britse premier heeft het geweld veroordeeld. Hij twitterde: "Voor racistische gewelddadigheid is op onze straten geen plaats. Een ieder die de politie aanvalt, zal met de volledige kracht van de wet aangepakt worden. Deze marsen en protesten worden ondermijnd door geweld en schenden de huidige richtlijnen. Racisme hoort niet thuis in het Verenigd Koninkrijk en we moeten samenwerken om dat te realiseren."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Kanye West waarschuwt voor coronabestrijding: 'Ze willen chips in ons stoppen!'

  • Badr Hari helemaal ready voor nieuwe wedstrijd

  • Danny (26) is chef-kok: "Ik ga vaak uit eten, maar heb ook een flinke spaarrekening"

  • Numidia: "Ik kon niet geloven dat Boef op mijn track wilde"

  • Usain Bolt deelt opvallende naam en superschattige foto's van dochtertje