STER Advertentie
STER Advertentie

Rutte: 'Vakantie naar Turkije moet je gewoon niét doen'

Rutte: Vakantie naar Turkije moet je gewoon niét doen
Unsplash

Vrijdag 26 juni 2020 - 17:47 uur

|

Door:

Daisy

Er worden weer vakanties naar Turkije aangeboden, maar premier Mark Rutte heeft gezegd dat het heel onverstandig is voor mensen om te gaan. Het reisadvies voor Turkije is namelijk nog steeds oranje, wat betekent: alleen noodzakelijke reizen. 

coronatesten

Er worden coronatesten door de reisorganisatie aangeboden om af te nemen als je naar Turkije toe gaat, of als je weer naar huis gaat. Als het virus niet wordt aangetroffen zou je als toerist niet in thuisquarantaine hoeven volgens de reisorganisatie, maar dat wordt op dit moment wel verplicht: als je terugkomt uit Turkije, dat nu wordt gezien als hoogrisicoland, moet je verplicht 14 dagen in quarantaine verblijven. 

speciale reisverzekering

Rutte vindt het onverantwoordelijk. "Je mag vliegreizen naar Turkije aanbieden als je denkt dat je veel klanten hebt die een noodzakelijke reis moeten maken, maar dit zijn natuurlijk vakantiereizen en dat moet je gewoon niét doen", zegt hij tegen  de NOS. Ook Minister Blok heeft de reisorganisatie die de reizen aanbiedt aangesproken. Niet alleen kun je in de problemen komen op het gebied van quarantaine: ook jouw normale reisverzekering is niet geldig als je naar hoogrisicolanden reist. Je moet dan een speciale verzekering regelen. 

Op vakantie naar Turkije: zou jij het nu doen?

Populair op FunX.nl

  • Badr Hari helemaal ready voor nieuwe wedstrijd

  • Numidia: "Ik kon niet geloven dat Boef op mijn track wilde"

  • Danny (26) is chef-kok: "Ik ga vaak uit eten, maar heb ook een flinke spaarrekening"

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Famke Louise: 'Ik ga niet meer smeken om featurings'

  • Door een depressie maakt Bizzey nu ook andere muziek: "niet meer alleen plat over seks"