Up 2 Date

Verdachte in Polen aangehouden in zaak Peter R. de Vries

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachte in Polen aangehouden in zaak Peter R. de Vries

Het Openbaar Ministerie laat vandaag weten dat er in Polen een verdachte is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries. De verdachte is een 30-jarige Poolse man.

Overleveren

Het OM heeft Polen gevraagd om de man over te leveren aan Nederland. Hij zou betrokken zijn bij de voorbereiding van de aanslag op De Vries, die vorig jaar op 6 juli werd neergeschoten. In de periode na de moord zou de verdachte in Rotterdam zijn verbleven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Poolse verdachte

Het is niet de eerste keer dat er een Poolse verdachte wordt aangehouden in de zaak. Krystian M. werd in juni al aangehouden vanwege vermoedelijke betrokkenheid. Hij zou op de dag van de aanslag op Peter R. de Vries moordverdachten Delano G. en Kamil E. rechtstreeks hebben aangestuurd via versleutelde berichten. Die werden gevonden op een telefoon in de auto waarin de twee verdachten werden opgepakt, zo'n 45 minuten na het neerschieten van de misdaadjournalist.

Krystian M. zou volgens verschillende bronnen te linken zijn aan Ridouan Taghi, wat niet is bevestigd door het OM. Taghi wordt gezien als de opdrachtgever van de moord, omdat Peter R. de Vries de vertrouwenspersoon was van Nabil B., de kroongetuige in het Marengo-proces.

Overige verdachten

De twee hoofdverdachten, Delano G. en Kamil E., wachten nog op een uitspraak in de zaak. Beiden hangt een levenslange celstraf boven het hoofd. Zij werden direct na de aanslag gearresteerd en staan terecht voor het doden van de misdaadverslaggever. Verder zijn in juli drie mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de moord, waaronder dus Krystian M..

Kort daarna werden in Spanje en Curaçao twee mannen gearresteerd. Justitie verdenkt de twee ervan na de moord het lichaam van Peter R. de Vries te hebben gefilmd en de video's te hebben verspreid, om op die manier een extra grote schok in Nederland teweeg te brengen.

Ster advertentie
Ster advertentie