Up 2 Date

Vliegtuig met 72 inzettenden neergestort in Nepal, zeker tientallen doden

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Vliegtuig met 72 inzettenden neergestort in Nepal, zeker tientallen doden

Een vliegtuig met 68 passagiers en vier bemanningsleden aan boord is zondag neergestort in de Nepalese stad Pokhara. Zeker 44 mensen zijn omgekomen bij het ongeluk, maar de kans is groot dat het dodental hoger ligt.

Update 13:21

Bijna alle inzittenden hebben de crash niet overleefd. De lokale politie zegt dat er enkele overlevenden naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Vliegtuig in twee stukken

Het gaat om een vliegtuig van de lokale luchtvaartmaatschapij Yeti Airlines. Onder de passagiers waren twee jonge kinderen en een aantal mensen met een buitenlandse identiteit. Het gaat om vijf mensen uit India, vier Russen, twee personen uit Zuid-Korea en passagiers uit Ierland, Australië, Frankrijk en Argentinië.

Er zijn ongeveer driehonderd politieagenten en militairen ter plaatse bij het wrak. "We verwachten meer lichamen uit het vliegtuig te halen", zegt een woordvoerder van het leger tegen persbureau Reuters. Het vliegtuig is volgens hem in stukken gebroken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spoedoverleg

Het toestel was onderweg van hoofdstad Kathmandu naar Pokhara en stortte neer in de heuvels. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Op social media gaan er beelden rond waarop te zien is dat er op de plek van de crash een grote vuurzee woedt.

Premier Pushpa Kamal Dahal houdt momenteel een spoedoverleg met zijn kabinet. Hij roept hulpverleners en inwoners in de buurt op om te helpen met de reddingsoperatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dodelijkste crash sinds 2018

Volgens Reuters is dit de dodelijkste crash sinds 2018. In dat jaar stortte een vliegtuig neer bij Kathmandu, waarbij 51 van de 71 inzittenden om het leven kwamen. Er gebeuren in Nepal vaker vliegtuigongelukken, onder meer doordat het weer in het bergachtige land snel kan omslaan. Dit lijkt deze keer niet de oorzaak: een woordvoerder van de Nepalese luchtvaartautoriteit zegt dat het op het moment van de ramp helder was.

Ster advertentie
Ster advertentie