Up 2 Date

Nachtclubs zijn het zat en gaan vanaf 12 februari weer open

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nachtclubs zijn het zat en gaan vanaf 12 februari weer open

Nachtclubs door heel het land zijn er na twee jaar verplichte sluiting klaar mee en gaan vanaf 12 februari open uit protest. Dat laat protestgroep De Nacht staat op via Instagram weten.

'Niet voor één nacht'

De Nacht staat op deelt woensdagavond een video op Instagram met duidelijke taal. "De nacht kan het aan. De nachtclubs gaan weer open. Op 12 februari vanaf negen uur. Niet voor één nacht, maar gewoon weer elke nacht", luidt de boodschap. "Iedereen verdient de nacht om zichzelf te leren of te zijn. Wie dat niet inziet, zit te slapen. Daarom staat de nacht op om de overheid en iedereen wakker te schudden", aldus woordvoerder Joost Gimbel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Schreeuw om aandacht'

De nachthoreca is al sinds het begin van de coronapandemie gesloten, met uitzondering van de versoepeling in juli vorig jaar, die van van korte duur was. Met deze protestactie willen de nachtclubs duidelijk maken dat het zo niet langer meer kan. "Het is een schreeuw om aandacht, omdat we continu worden genegeerd in iedere persconferentie", vertelt mede-initiatiefnemer Bas Louwers aan AT5 over de protestactie.

Nachtclubs gaan uit protest vanaf 12 februari open: "Het wordt tijd"

Ster advertentie
Ster advertentie