Up 2 Date

70 procent meer afspraken dan gemiddeld bij vaccinatielocaties

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 70 procent meer afspraken dan gemiddeld bij vaccinatielocaties

In verschillende delen van het land zijn vaccinatielocaties drukker dan normaal. Dat meldt een woordvoerder van GGD GHOR Nederland aan Nu.nl. Zo waren er op dinsdag zeventienduizend afspraken gemaakt, waar dat normaal zo'n tienduizend zijn. Ook woensdag was het drukker op priklocaties.

Te druk

Vanwege de drukte riep GGD Hart voor Brabant mensen op om niet meer naar de pas geopende vaccinatielocatie Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel in Den Bosch te komen. De woordvoerder van GGD GHOR Nederland zegt echter dat mensen wel welkom waren, maar dat ze beter naar een andere priklocatie konden gaan, omdat het daar te druk was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zonder afspraak

Vooral in oostelijke regio's van het land was het afgelopen woensdag drukker en moest er in Twente zelfs extra personeel ingeschakeld worden. Daarnaast heeft een recordaantal mensen gisteren een prik laten zetten op locaties waar een afspraak niet nodig is. Zo liepen dertienduizend mensen een vrije inloop-locatie binnen voor hun eerste prik. Dat is vijfduizend meer dan het vorige record.

Mogelijk door coronapersconferentie

De toegenomen drukte heeft mogelijk te maken met de coronapersconferentie van afgelopen dinsdag. Demissionair premier Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid De Jonge maakten toen bekend dat de aangescherpte coronamaatregelen vanaf aanstaande zaterdag verplicht zullen worden. Zo wordt het coronatoegangsbewijs ook verplicht op terrassen, sportlocaties en doorstroomlocaties, zoals musea. Daarnaast keert de mondkapjesplicht vanaf die dag weer terug in winkels, publieke binnenruimtes, op stations en bij contactberoepen. Op 12 november kijkt het kabinet of er verder wordt gegaan met de maatregelen.

Ster advertentie
Ster advertentie