Naar homepage
Up 2 Date

'Voortvluchtige militair Jürgen Conings dood gevonden'

  1. Newschevron right
  2. 'Voortvluchtige militair Jürgen Conings dood gevonden'

In het Belgische Dilserbos zou het lichaam van de voortvluchtige militair Jürgen Conings zijn gevonden. Dit meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg. Het nieuws is nog niet bevestigd door de politie.

Update 13:45 uur

Burgemeester Johan Tollenaere heeft tegen de NOS gezegd dat de politie het lichaam nog officieel moet identificeren, maar agenten hebben tegen hem gezegd dat ze ervan uitgaan dat het om Conings gaat.

Viroloog Marc Ranst, die werd bedreigd door Conings, heeft inmiddels ook gereageerd op het nieuws. "Vooral voor mijn zoon is het een opluchting dat hij gevonden is. Ik neem aan dat mijn periode in het safehouse achter de rug zal zijn. Het crisiscentrum zal dat nu bekijken. Ik heb weinig sympathie voor zo iemand maar mijn gedachten gaan uit naar zijn familie en kinderen. Ik hoop binnenkort naar het normale leven terug te keren."

Lichaam gevonden

De burgemeester van Maaseik heeft het lichaam van Conings in een natuurgebied gevonden tijdens het mountainbiken, volgens Belgische media. In die buurt werd half mei ook de auto van hem gevonden. De afgelopen periode waren daar meerdere zoekacties.

Weken op zoek

De politie is al weken op zoek naar de ex-militair op zoek wegens poging tot moord in een terroristische context en voor inbreuk op de wapenwetgeving. Zo bedreigde hij viroloog Marc van Ranst, die daarna moest onderduiken. Conings verdween op 17 mei met wapens die hij had meegenomen uit een kazerne. Het Openbaar Ministerie bestempelde hem als terreurverdachte vanwege zijn extreemrechtse sympathieën.

Ster advertentie
Ster advertentie