Up 2 Date

Ouders zwemmende kinderen in Groningen hoeven geen coronapas meer te tonen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ouders zwemmende kinderen in Groningen hoeven geen coronapas meer te tonen

Ouders die hun kinderen naar zwemles brengen, hoeven in Groningse zwembaden geen coronapas meer te tonen. Dat bevestigt een woordvoerder van burgermeester Koen Schuiling aan NU.nl. Ondanks de geldende coronamaatregelen zal de gemeente niet meer op de controle handhaven.

Besluit gemeente

In ieder geval bij drie zwembaden in Groningen zullen ouders bij het bezoeken van zwemlessen van hun kinderen niet meer om hun coronapas gevraagd worden. Alle drie de baden zijn eigendom van Sport050, het sportloket van de gemeente Groningen. Het loket verwijst sinds maandag naar het besluit van de gemeente om ouders niet langer meer te vragen om een QR-code te tonen.

Geen sportlocatie

Eind december oordeelde rechtbank Midden-Nederland al dat zwemlessen onder onderwijs vallen en dat zwembaden geen binnensportlocaties zijn. Vooral als geldt dat het zwembad bijna uitsluitend zwemles aanbiedt, is het volgens de rechtbank geen sportlocatie.

Volgens het coronabeleid van het kabinet valt zwemles wel onder binnensporten. Voor binnensport is het tonen van een QR-code verplicht voor volwassenen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Besmettingen

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil dat zwembaden blijven handhaven op de QR-codes, omdat Nederland te maken heeft met veel besmettingen door de omikronvariant van het coronavirus.

''Zwemles is een van de weinige dingen die door kan gaan, aangezien zwemles zeer belangrijk is voor kinderen'', laat een woordvoerder aan NU.nl weten. ''Onder andere dankzij de coronatoegangspas, die enkel voor ouders verplicht is, kan dit op een veilige manier.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie