Up 2 Date

Massale belangstelling voor proefevenementen: tienduizenden aanmeldingen

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Massale belangstelling voor proefevenementen: tienduizenden aanmeldingen

Hoe erg we behoefte hebben om weer eens los te kunnen gaan op een feest of festival, blijkt wel uit de hoeveelheid aanmeldingen voor de proefevenementen die volgens maand plaatsvinden. Bij Jinek vertelde Piet Lubbers van Fieldlab Evenementen dat maar liefst 63.000 personen zich hebben aangemeld om naar een proefevenement te gaan.

Proefevenementen

Fieldlab organiseert de komende tijd verschillende proefevenementen, waarbij gekeken wordt hoe we straks op een veilige manier weer naar festivals, concerten en andere evenementen kunnen. Gisteren vond het eerste proefevent plaats. Vijfhonderd mensen kwamen samen in het Beatrix Theater in Utrecht voor een congres en diverse optredens. Zij werden vooraf getest op corona en bij binnenkomst kregen ze een temperatuurcheck en moesten ze hun handen ontsmetten. Daarnaast droeg iedereen een bewegingssensor, waarmee in de gaten werd gehouden hoeveel contact men onderling had.

Aanmeldingen

Het evenement in Utrecht is niet de enige proef die Fieldlab uit gaat voeren. Er volgen ook nog een cabaretshow, twee concerten en twee voetbalwedstrijden met een beperkt aantal toeschouwers. Daarnaast worden er op 13 en 14 maart twee proeffestivals georganiseerd in Biddinghuizen, waar normaal gesproken Lowlands wordt gehouden.

Gisteren werden de data voor de festivals bekendgemaakt en binnen enkele uren had Fieldlab al 63.000 aanmeldingen binnen. In Jinek zei Lubbers dat hij deze enorme belangstelling niet had verwacht: "Dit geeft wel aan dat mensen er echt behoefte aan hebben."

Helaas kunnen niet al deze mensen naar de proefevenementen. Er is maar plaats voor 1500 feestvierders. Zij worden verdeeld over groepen van 500 mensen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie