FunX Utrecht

Eerste proefevenement met 500 man in Utrecht

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Eerste proefevenement met 500 man in Utrecht

Nederland begint deze maand met (coronaproof) evenementen om te onderzoeken hoe grote evenementen in de toekomst veilig kunnen plaatsvinden. Voornamelijk het gedrag en onderlinge contactmomenten worden daarbij uitgebreid onderzocht. Vandaag vindt er een proefevenement van Fieldlab Evenementen plaats in het Beatrix Theater in Utrecht, nadat het al een keer werd uitgesteld wegens een nieuwe lockdown.

500 mensen

Er zullen maar liefst vijfhonderd mensen vandaag samenkomen in het Beatrix Theater in Utrecht. De gasten bestaan grotendeels uit mensen uit de evenementensector. Tijdens dit congres zal er voornamelijk worden gesproken over de toekomst van de evenementenbranche. Het congres zal worden geopend door Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Ook zullen er diverse optredens gehouden worden door Cabaretier Dolf Jansen en het Metropole Orkest.

Regels

Natuurlijk komen er bepaalde regels kijken bij zo'n proefevenement. Zo moeten alle mensen maximaal 48 uur voor het evenement getest zijn op corona. Uiteraard dienen zij hun negatieve uitslag te tonen.

Ook tijdens het evenement en in de zaal gelden er bepaalde regels. Zo vindt bij de deur een screening plaats. Dit houdt in dat er bepaalde vragen omtrent coronaklachten worden gesteld, zoals: 'Bent u in aanmerking gekomen met iemand die corona heeft gehad?' Ook wordt bij binnenkomst je temperatuur gemeten.

Bewegingssensor

Tijdens het evenement krijgt ook iedereen een bewegingssensor. Zo kan het onderzoekslab precies zien hoeveel contact men onderling heeft gehad gedurende het hele evenement. Ook is via deze sensor te zien hoelang zulke contactmomenten precies hebben geduurd.

In de zaal zullen daarnaast 'bubbels' gecreëerd worden van groepen mensen. Dit houdt onder andere in dat iedere groep zijn ingang en eigen toilet heeft. Vijf dagen na het evenement zal er uiteindelijk opnieuw een coronatest volgen voor iedereen die aan het proefevenement heeft deelgenomen.

Toekomstige evenementen

Behalve dit congres, staan er meerdere evenementen op de planning. Zo zal cabaretier Guido Weijers aankomende zaterdag ook optreden in het Beatrix Theater. Daarnaast zullen er aan het einde van deze maand twee voetbalwedstrijden volgen met 1500 supporters. Verder staan er nog twee evenementen op de planning in de Ziggo Dome en twee outdoor festivals in Biddinghuizen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie