Up 2 Date

Drama op familiefeest: Man (24) overleden na vuurwerk in zijn gezicht

foto: Ter illustratie: ANP
  1. Newschevron right
  2. Drama op familiefeest: Man (24) overleden na vuurwerk in zijn gezicht

Een 24-jarige man uit Ridderkerk raakte zaterdagavond rond 23.45 uur ernstig gewond nadat zwaar vuurwerk in zijn gezicht ontplofte. Het lukte hulpdiensten om het slachtoffer op straat te reanimeren, waarna hij naar het ziekenhuis gebracht werd. Daar overleed de man alsnog aan zijn verwondingen. De politie hield een 29-jarige man uit Alblasserdam aan voor het afsteken van het vuurwerk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verjaardagsfeest

De mannen bevonden zich op een verjaardagsfeestje, toen de twee besloten om zwaar vuurwerk af te steken in de voortuin. Dat schrijft Rijnmond. Hun plan ging echter volledig mis: het zware vuurwerk ontplofte in het gezicht van het 24-jarige slachtoffer. Daardoor lag het lot van de man ineens in handen van de hulpdiensten die onderweg waren.

Familieleden aangehouden

De 29-jarige betrokkene stond bij het slachtoffer toen de hulpdiensten arriveerden, meldt de politie. De man had nog meer zwaar vuurwerk bij zich. Dat werd uiteindelijk in beslag genomen bij zijn arrestatie. Daarnaast werd ook een 62-jarige man uit Ridderkerk gearresteerd vanwege het belemmeren van de hulpdiensten.

Het zou gaan om de vader van het slachtoffer, die zelf ook hulpverlener zou zijn. "Een toegesneld familielid van het slachtoffer was dusdanig emotioneel en agressief dat hij de hulpverlening belemmerde", schrijft de politie in een verklaring. Zowel de 29-jarige betrokkene als de 62-jarige man zijn inmiddels weer vrijgelaten door de politie. Ze zijn nog wel verdachte in de zaak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Getuigen

Om meer duidelijkheid te krijgen over wat er precies is gebeurd, roept de politie getuigen op om zich te melden. "De impact van het incident is groot op alle betrokkenen. Heeft u beelden van het incident, neem dan contact met ons op."

Ster advertentie
Ster advertentie