Up 2 Date

TUI schrapt alle vakanties naar Spaanse eilanden vanwege code oranje

foto: privéfoto
  1. Newschevron right
  2. TUI schrapt alle vakanties naar Spaanse eilanden vanwege code oranje

TUI heeft alle vakanties naar de Balearen en de Canarische eilanden geannuleerd. Volgens de reisorganisatie verandert het reisadvies naar deze eilanden vrijdag van geel naar oranje. Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken staan de Spaanse eilanden momenteel nog gewoon op geel.

Update: Inmiddels heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt dat naast de Canarische eilanden en de Balearen ook Cyprus en het vasteland van Portugal oranje kleur. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen naar deze gebieden worden afgeraden, ook als je volledig bent gevaccineerd.

Geannuleerd

De reisorganisatie annuleert alle vakantiereizen met vertrek vanaf 16 juli tot en met 2 augustus naar Mallorca, Ibiza, Menorca, Formentera, Gran Canaria Tenerife, Lanzarote, Fuertaventura, la Palma en El Hierro. "Wij zijn ook enorm teleurgesteld en met pijn in ons hart moeten we veel vakantieplannen in de war sturen, dat spijt ons enorm! Maar jouw gezondheid is het allerbelangrijkst", schrijft de organisatie op Facebook.

Veel mensen reageren woedend op social media. "Even serieus... voor onze veiligheid? Hier kleuren we morgen rood. Kun je beter op een Spaans eiland zitten", is te lezen in de vele reacties onder het bericht van TUI.

Code Rood

Verwacht wordt dat (delen van) Nederland vandaag rood kleuren op de Europese coronakaart. Op dit moment staan delen van ons land nog op groen of oranje, maar de kaart krijgt vandaag een update. Vanwege de oplopende coronacijfers zullen grote delen van Nederland waarschijnlijk rood of zelfs donkerrood kleuren.

Ondanks deze kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) mogen landen zelf bepalen welke regels en reisbeperkingen er voor toeristen gelden. Het is dus niet zeker dat landen hun grenzen meteen zullen sluiten voor Nederlandse reizigers.

Ster advertentie
Ster advertentie