Up 2 Date

Twee gratis zelftesten voor alle Nederlandse huishoudens

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Twee gratis zelftesten voor alle Nederlandse huishoudens

De komende weken ontvangen alle Nederlandse huishoudens een brief waarmee je online twee gratis zelftesten kunt bestellen. Nu het einde van de zomervakantie in zicht is en veel mensen weer naar school of werk moeten, hoopt de overheid via het gebruik van zelftesten de coronaverspreiding te beperken.

Bezorgd

Met een QR-code die in de brief staat vermeld, kan er per huishouden twee gratis zelftesten worden besteld via de website zelftestenbestellen.nl. Binnen zeven tot tien dagen zouden de testen in de brievenbus worden bezorgd.

Scholieren en studenten ontvangen ook zelftesten via hun school of opleiding.

Besmetting

Vorig jaar liep het aantal besmettingen hoog op na de zomervakantie. Het demissionaire kabinet raadt daarom iedereen aan om je te testen als je terugkomt van vakantie of voordat je weer naar werk of school gaat. "Zonder dat je het zelf weet, kun je andere mensen besmetten met het coronavirus. We weten nu ook dat dit kan als je geen klachten hebt. En het kan ook als je volledig gevaccineerd bent. Testen blijft dus belangrijk", staat er in de brief van het ministerie van Volksgezondheid.

Ster advertentie
Ster advertentie