Up 2 Date

Man (51) gearresteerd voor reeks moorden op moslims in Alburquerque

foto: Twitter: APD Chief of Police
  1. Newschevron right
  2. Man (51) gearresteerd voor reeks moorden op moslims in Alburquerque

De Amerikaanse politie in Alburquerque heeft een verdachte opgepakt na een reeks moorden op moslims in de stad. De 51-jarige man wordt aangeklaagd voor twee van de vier moorden, maar de politie onderzoekt nog of de verdachte ook aan de twee andere moorden kan worden gelinkt.

Reeks moorden

In totaal werden er in de afgelopen maanden vier moslims doodgeschoten in Alburquerque, waardoor de moslimgemeenschap in de stad in grote angst leefde. De reeks moorden begon in november van vorig jaar, toen een 62-jarige man uit Afghanistan werd vermoord.

'Persoonlijk conflict'

Het precieze motief is nog niet helemaal duidelijk. Wel zou hij de twee mannen hebben gekend en de politie heeft het vermoeden dat een persoonlijk conflict zou hebben geleid tot de dodelijke schietpartijen.

De politie kwam de man op het spoor door de grijze Volkswagen die de verdachte zou hebben gebruikt bij de moorden. "Het is een zware week geweest voor onze gemeenschap", laat de politiechef van Albuquerque, Harold Medina, weten in een reactie. "Maar we hebben ons allemaal ingezet om deze misdaden op te lossen en een gemeenschap die het gevoel had dat ze werd aangevallen, te beschermen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De slachtoffers

Mohammed Ahmdi (62) werd op 7 november 2021 vermoord vlakbij het bedrijf dat hij samen met zijn broer runde. De politie vond de Pakistaanse-Amerikaan doodgeschoten op de parkeerplaats van het gebouw.

Aftab Hussein (41) en Muhammed Afzaal Hussain (27), beiden ook afkomstig uit Pakistan, werden in de afgelopen weken vermoord in de stad op 26 juli en 1 augustus. Het vierde slachtoffer, Naeem Hussain (25), is eveneens afkomstig uit Pakistan en werd op 5 augustus doodgeschoten.

Ster advertentie
Ster advertentie