Up 2 Date

Ook Ellen ten Damme beschuldigt Ali B van grensoverschrijdend gedrag

foto: YouTube: SPEC.
  1. Newschevron right
  2. Ook Ellen ten Damme beschuldigt Ali B van grensoverschrijdend gedrag

Zangeres Ellen ten Damme zegt een zelfde soort ervaring te hebben gehad als de slachtoffers van seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Volgens het AD gaat het over Ali B.

Juridische stappen

In de tv-uitzending van De Geknipte Gast van Özcan Akyol vertelde Ten Damme over haar ervaringen, zonder de naam van Ali B te noemen. "Ik vind dit gewoon niet het medium om over dit soort dingen te praten, dus ik ben daar heel voorzichtig mee. Als ik het doe, moet het via de officiële justitiële weg. Dat is de enige manier", aldus de 54-jarige zangeres, die dus van plan is juridische stappen te nemen. "Ik ga dat waarschijnlijk wel doen, ja. Om die vrouwen van The Voice te steunen."

8 jaar geleden

Het zou gaan om een incident van acht jaar terug in Marokko rond de opnames van Ali B en de Muziekkaravaan. Ali B nam Ten Damme voor het programma mee naar Meknes om inspiratie op te doen voor een nummer. Daaruit ontstond het nummer Dit is wie ik moest zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerdere uitspraken in podcast

Het AD meent te weten dat het over Ali B gaat vanwege eerdere uitspraken van Ten Damme in een podcast. "Er is een verhaal van mij dat helemaal geen geheim was en dat ik destijds ook heb verteld in mijn omgeving. Dat gaat over Ali B. Ik vind hem echt een lul. Hij spoort echt voor geen meter en daar heb ik dus ook een verhaal over", zei ze destijds in de podcast Aan de keukentafel met drummer Sietse Huisman. De betreffende uitlatingen zijn uit de aflevering van de podcast geknipt, maar nog wel in handen van het AD.

Ster advertentie
Ster advertentie