Up 2 Date

Moeder van omgebrachte Gino (9) dood gevonden in haar huis

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Moeder van omgebrachte Gino (9) dood gevonden in haar huis

Opnieuw een tragedie binnen de familie van de in juni omgebrachte Gino (9): zijn moeder is afgelopen dinsdag dood aangetroffen in haar woning in Maastricht. Dat bevestigt een woordvoerder van de organisatie Namens de Familie aan het AD. Volgens de autoriteiten is ze een natuurlijke dood gestorven.

Geen misdrijf

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er inderdaad iemand overleden is aan de Gildenweg, waar de moeder woonde. De politie wil verder geen mededelingen doen, omdat er geen misdrijf heeft plaatsgevonden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vreselijk voor zussen

De organisatie Namens De Familie hielp de moeder en zussen van Gino na zijn verdwijning. Volgens een woordvoerder van de hulporganisatie had Gino's moeder vreselijk veel verdriet vanwege het gemis van haar zoontje. "Ze is eraan onderdoor gegaan door de zaak rondom haar overleden kind. Haar dood is vreselijk voor de beide zussen van Gino."

Volgens de woordvoerder is het "met geen pen te beschrijven" hoe hard de dood van de moeder binnenkomt. "Het overlijden van Gino is nog zo vers. Wat doe je als je dit hoort? Opnieuw een afscheid en opnieuw een uitvaart." Daarnaast breekt er op juridisch vlak ook een periode aan die veel energie kost. "De tweede pro-formazitting rond de dood van Gino nadert. Dit is voor haar dochters, de zussen van Gino, een hele nare tijd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verdween uit speeltuin

De 9-jarige Gino verdween op 1 juni uit een speeltuin in het Limburgse Kerkrade. Hij verbleef toen bij zijn zus. Na een dagenlange zoektocht werd zijn lichaam gevonden bij een woning in Geleen op aanwijzingen van hoofdverdachte Donny M.

Kort daarna werd bekend dat Donny M. ook wordt verdacht van het bezitten en verspreiden van kinderporno. Eerder werd hij al veroordeeld voor kindermisbruik en poging tot doodslag.

Volgende zitting

De volgende pro-formazitting staat gepland voor 5 december. M. zit tot die tijd vast en wordt sinds 17 oktober in het Pieter Baan Centrum onderzocht aan zijn psychische staat.

Ster advertentie
Ster advertentie