Up 2 Date

Biden steunt wapenstilstand tussen Israël en Palestijnen, luchtaanvallen gaan door

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Biden steunt wapenstilstand tussen Israël en Palestijnen, luchtaanvallen gaan door

Joe Biden steunt een staakt-het-vuren tussen Israël en de Palestijnen. Dat heeft de Amerikaanse president uitgesproken in een telefoongesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Staakt-het-vuren

Het is voor het eerst dat Biden zijn steun uitspreekt voor een wapenstilstand. In een verklaring van het Witte Huis is te lezen dat de Amerikaanse president het staakt-het-vuren in stand wil brengen met behulp van Egypte en andere partners. Biden vindt echter dat Israël wel het recht heeft zich te verdedigen. Zo is in de verklaring te lezen dat de president Israël aanmoedigde "alles in het werk te stellen om de bescherming van onschuldige burgers te waarborgen."

Sinds 10 mei zijn er in Gaza zeker 212 Palestijnen om het leven gekomen, waarvan 61 kinderen. Zo'n 1500 Palestijnen zijn gewond geraakt. Dat meldt Al Jazeera. Israël heeft 10 doden gemeld, waaronder 2 kinderen.

Luchtaanvallen

Van een staakt-het-vuren is er nog geen spraken. Ook vannacht gingen de luchtaanvallen door. Volgens Al Jazeera vonden er zo'n 30 Israëlische luchtaanvallen plaats evenals uitbarstingen van Palestijnse raketaanvallen. Ook zouden er vanuit Libanon zes raketten richting Israël zijn geschoten. Volgens het Israëlische leger hebben die de grens niet gepasseerd. De Libanese veiligheidsdiensten spreken van drie afgevuurde raketten.

Ster advertentie
Ster advertentie