Up 2 Date

Toch geen strenge paaslockdown in Duitsland

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Toch geen strenge paaslockdown in Duitsland

Na een storm van kritiek wordt het idee om een zeer strenge paaslockdown in te voeren, toch teruggedraaid. Dit gebeurde amper een dag nadat bondskanselier Angela Merkel de maatregel aankondigde. De maatregel zou betekenen dat het economische en openbare leven voor vijf dagen helemaal stil zou komen te liggen, maar dit zorgde voor veel verwarring. Het plan zorgde voor veel kritiek.

Vijf dagen sluiten

Het zou dus de strengste lockdown worden die Duitsland tot nu toe heeft gehad. Bijna alle winkels moesten in deze vijf dagen sluiten en religieuze diensten mochten met Pasen alleen nog online plaatsvinden.

Veel kritiek op besluit

Vervolgens overlegde Merkel woensdag onaangekondigd met de premiers en besloot toch om het land niet stil te leggen met Pasen. Ook daarop volgde veel kritiek. Premier Markus Söder van deelstaat Beieren zei dat als "essentiële besluiten" worden genomen tussen 01.00 en 03.00 uur 's nachts, het risico bestaat dat sommige details niet goed zijn uitgewerkt.

Ook vanuit het bedrijfsleven klonk kritiek: mensen zijn bang dat er nu massaal gewinkeld gaat worden voor de Paasdagen.

Merkel erkent fout

Volgens Duitse media duurde het overleg waarin werd besloten de maatregelen terug te draaien, slechts 41 minuten. In de Bild is te lezen dat Merkel erkende dat ze een fout had gemaakt en dat ze daar verantwoordelijkheid voor neemt.

Ster advertentie
Ster advertentie