Up 2 Date

Rechtszaak begonnen tegen verdachten van vergismoord op Mohamed Bouchikhi

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rechtszaak begonnen tegen verdachten van vergismoord op Mohamed Bouchikhi

Op dit moment is het proces tegen de verdachten van de vergismoord op de 17-jarige Mohamed Bouchikhi aan de gang. Het Openbaar Ministerie beschuldigt Emylio G. (30) en Randall D. (41) van de dood van Bouchikhi. Hij werd begin 2018 tijdens zijn stage in het buurthuis in de wijk Wittenburg in Amsterdam doodgeschoten.

Schietpartij

Volgens het Openbaar Ministerie hebben Emylio G. en Randall D. beiden op Bouchikhi geschoten, waarbij Emylio G. het fatale schot zou hebben afgevuurd. Deze moord schokte niet alleen de buurt, maar ook het hele land. Vrienden, familie en buurtbewoners liepen in 2018 gezamenlijk een stille tocht en ook de burgemeester van Amsterdam Femke Halsema sprak zich uit: ''Deze onschuldige en hoopvolle jongen is van ons weggerukt. Amsterdam mist Mohamed.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gianni L.

De twee schutters liepen het buurthuis op een vrijdagavond binnen met getrokken wapens, toen er onder meer een kookcursus voor jonge kinderen bezig was. De schutters hadden vermoedelijk het doelwit op iemand anders, namelijk de 19-jarige Gianni L., die enkele maanden daarvoor al slachtoffer was geweest van een schietincident in dezelfde wijk. Zowel Gianni L. als een 20-jarige vrouw, die achter de bar stond, raakten gewond bij de schietpartij.

Eerdere delicten

In 2021 werd Randall D. op Curaçao gearresteerd vanwege zijn betrokkenheid bij het doodschieten van de onschuldige stagiair. Emylio G. was al in 2020 gearresteerd. Hij had toen al veroordelingen voor andere geweldsdelicten uit 2017 en 2018 op zijn naam staan, waarvoor hij een celstraf van 14,5 jaar kreeg. Volgens eerdere berichtgeving van Het Parool heeft de Hoge Raad besloten dat G. die straf sowieso moet uitzitten.

Uitspraak

In het proces worden ook twee liquidaties in het criminele circuit besproken. Randall D. wordt verdacht van de moord op Lucas Boom in Zaandam op 9 juni 2015. Ook staan zowel D. als G. terecht voor de moord op Siegmar Flaneur in Amsterdam-Zuidoost in februari 2015. De rechtbank behandelt de drie moorden in zeven dagen, en vandaag wordt de vergismoord besproken. De uitspraak wordt verwacht in augustus.

Ster advertentie
Ster advertentie